Începând cu 17 aprilie 2017, Institutul de Inginerie si  testare (SZU) a fost aprobat de catre Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite (EPA), atât ca un laborator de testare aprobat EPA, cât și ca Terta Parte Certificatoare aprobata de EPA.

Scopul recunoașterii noastre se aplică efectuării testelor echipamentelor de încălzire care ard combustibili solizi (biomasa), precum și certificării corespunzatoare a acestor aparate destinate comercializării în SUA.

Echipamentele de încălzire aferente din cadrul scopului nostru de activitate aprobata,  aparțin în special următoarelor categorii de produse:  încălzitoare pe baza de lemn, încălzitoare rezidentiale  pe baza de lemn,  încălzitoare hidraulice de tip nou și cuptoare cu aer forțat.

Rolul principal al SZU în această recunoaștere constă, în principiu, în efectuarea de teste în conformitate cu standardele și metodologiile americane înrudite și în cadrul evaluării corespunzatoare a acestora (adică certificării acestor teste), inclusiv  efectuarea de audituri de control al calității la sediul producătorilor.

SZU a fost recunoscută ca fiind una dintre puținele entități non-americane care opereaza  sub egida EPA (Agentia pentru Protectia Mediului din Statele Unite) 

a

Milan Holomek
șef laborator de testare pentru echipamente termice și de mediu

e-mail: tel.: mobil:

holomek@szutest.cz
+420 541 120 330
+420 724 532 132