La 21 octombrie 2015, am gazduit Seminarul International al SZU concentrat asupra evaluarii cerintelor de conformitate la nivel global. Seminarul a fost unul dintre evenimentele organizate pentru a celebra a 50-a aniversare a utilizarii denumirii Strojírenský zkušební ústav (SZU) - Institutul de Testare pentru Inginerie, Întreprindere de stat.

Participantii au sosit din multe parti ale lumii – incepand cu Corea, Taiwan si Turcia, continuand cu Finlanda, Belgia si Serbia, si terminand cu Columbia. A fost un eveniment de exceptie, care a pus la dispozitie o platforma pentru impartasirea experientelor, a diferitelor abordari si know-how-ului din Orientul Indepartat, Orientul Mijlociu, Europa si America de Sud, in privinta sectorului TIC (Testare, Certificare si Inspectie).

Mai mult de zece vorbitori au contribuit la discutiile asupra unor aspecte cheie din domeniul abordat, elementul comun fiind siguranta si sustenabilitatea lumii din perspectiva organizatiilor al caror obiectiv este sa ateste si sa verifice conformitatea cu ceea ce ar trebui aplicat, in comparatie cu ceea ce exista deja.

Reprezentantii Confederatiei Internationale a Organismelor de Inspectie si Certificare – CEOC, Domnul Drewin Nieuwenhuis (Secretar General) si Domnul Simo Hassi (Presedintele CEOC International) au fost printre cei care au sustinut prezentari, alaturi de partenerii nostri si reprezentantii straini ai SZU (SZU Slovacia, SZU Test Turcia, SZU Corea, SZU Taiwan, SZU Ungaria, SZU Balcani si de la agentiile SZU care se formeaza in Columbia si in Romania)

Fotografiile evenimentului pot fi vizualizate aici. (21. 10.2015)